Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΚΑΛΕΣΜΑ  ΓΙΑ  ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ  ΔΡΑΣΗΣ  ΕΝΑΝΤΙΑ  ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ  ΚΑΙ  ΤΟΥΣ   ΠΛEIΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ  ΣΤΗ    ΛΑΙΚΗ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Αν τα προηγούμενα τρία έτη στην Ελλάδα είχαν παρθεί κάποια μέτρα προστασίας  ΜΟΝΟΝ για την Α κατοικία, το 2014 θα είναι  έτος πογκρόμ και εξώσεων για τους δανειολήπτες που έχουν υποθηκευμένο το σπίτι τους, ή μέσω των δυσβάστακτων χαρατσιών και φόρων όσων έχουν οποιαδήποτε ακίνητο περιουσιακό στοιχείο.
Φαίνεται ότι το μεγάλο κεφάλαιο μέσω των  ληστρικών οργανισμών της Ε.Ε, και του Δ.Ν.Τ. έχουν αποφασίσει να περάσουν στην τελική επίθεση εξαθλίωσης της ζωής μας. Προκειμένου να ξεπεράσουν την κρίση τους, δεν τους φτάνει που ισοπέδωσαν κάθε εργασιακό, ασφαλιστικό και μισθολογικό δικαίωμα εκατομμυρίων ανθρώπων. Θέλουν και τη γή, τα σπίτια, τα χωράφια, κάθε κινητό ή ακίνητο περιουσιακό στοιχείο μας έχει απομείνει .
Και εκεί που μέχρι σήμερα ο λαός μας έλεγε κάνω το σκατό μου παξιμάδι για ένα κεραμίδι ή για να σπουδάσω το παιδί μου, τώρα του ζητούν να κάνει το ίδιο για να σώσει αυτό το κεραμίδι. Για σπουδές δεν το συζητάμε…  
Όσοι χρωστούσανε στις Τράπεζες , ή όσοι είχαν κάποια μικρομεσαία επιχείρηση και την έκλεισαν, ή όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν τα χαράτσια, τους φόρους, τις ασφαλιστικές τους εισφορές και τους  στοιχειώδεις λογαριασμούς επιβίωσης (ΔΕΗ, ΝΕΡΟ, ΤΗΛ.), ζουν με την αγωνία ότι κινδυνεύουν σήμερα να χάσουν και τα περιουσιακά τους στοιχεία. Ήδη οι άστεγοι στην πόλη μας πληθαίνουν μέρα με την μέρα. Πρώτα τους έστειλαν στους σκουπιδοτενεκέδες, στις ουρές των συσσιτίων, και τώρα μας  πετάνε στο δρόμο.
Έρχονται λοιπόν  οι Τράπεζες, το Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά ταμεία, και απαιτούν κυνικά από αυτόν τον κόσμο που έχει υποστεί όλα τα παραπάνω,  μια σύγχρονη γενοκτονία στην κυριολεξία, ή  να τους δώσει τα «χρωστούμενα», ή να τους πάρουν κάθε περιουσιακό στοιχείο. Πρώτα μας αφαίρεσαν κάθε δυνατότητα αποπληρωμής των οποιονδήποτε υποχρεώσεων μας και κατόπιν μας οδηγούν ως “πρόβατα επί σφαγής” για  να μας κλέψουν τους κόπους μιας ζωής. Για να γίνεις εσύ φτωχότερος, και η Τράπεζα και ο κάθε μεγαλοεφοπλιστής μέτοχός της, να γίνεται πλουσιότερος..
Γιατί η ανεργία έχει σπάσει κάθε ρεκόρ, τα είδη πρώτης ανάγκης όλο και ακριβαίνουν, ο μισθός κατάντησε επίδομα, πληρώνεις κάθε λογής παράλογο φόρο, δεν έχεις Παιδεία, Υγεία, δεν έχεις ούτε ψωμί, σου κόβουν το ρεύμα, τη θέρμανση, θα σου πάρουν και το νερό. Για τον αέρα που αναπνέεις, κρατούμε μια επιφύλαξη.
Ήδη, έχουν βγάλει και ακονίζουν τα μαχαίρια τους οι Τραπεζίτες. Οι απαι-τήσεις της Τρόικας είναι απόλυτα σαφείς. Δε θέλουν μόνο το σπίτι σου. θέλουν και το χωράφι σου, το μαντρί σου, ό, τι έχεις και δεν έχεις… Τους έδωσες το υστέρημά σου, το μισθό σου, τη δουλειά σου.
Τώρα λοιπόν που οι πλειστηριασμοί βρίσκονται προ των πυλών,  θέλουν να πάρουν τον μόχθο σου, το σπίτι σου… την αξιοπρέπειά σου.  ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ! Και αυτό είναι που πρέπει να το διεκδικήσουμε, να το απαιτήσουμε!
Ήρθε η ώρα να αντιδράσουμε συλλογικά, ώστε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε τη ζωή μας και όσα μας ανήκουν!
Καλούμε τους εργαζομενους τους  Καματερου, εργατικά σωματεία, άλλες συλλογικότητες και φορείς, που δραστηριοποιούνται στον δήμο ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ-ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ, ενάντια στους πλειστηριασμούς και στην αντιλαϊκή φοροληστεία, να πάρουν μέρος στην συζήτηση για συντονισμό δράσης.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 25/01/2014 ΣΤΙΣ 6,00 Μ.Μ.                                       ΣΤΟ  ΣΙΝΕΜΑ  ΜΕΛΙΝΑ       (ΚΑΜΑΤΕΡΟ)
            ΑΝΟΙΧΤΗ   ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ      ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου