Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΑ


Πραγματικά ξεκινώντας να γράψουμε κάτι για να σας πλησιάσουμε δεν μας έρχεται παρά μόνο μια φράση. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!! να αντισταθούμε!!
Αυτοί οι αγώνες που μάτωσαν γενιές και γενιές εργαζόμενων, έδωσαν σε μας ότι έχουμε μέχρι σήμερα, ότι βιώσαμε και ζήσαμε.  Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην δουλειά ,την παιδεία την υγεία . Εμείς  δεν θα επιτρέψουμε, να μας μετατρέψουν στους εργαζόμενους σκλάβους του 21ου αιώνα, χωρίς μέλλον και αύριο, να ζήσουν τα παιδιά μας μισή ζωή χωρίς όνειρα! 
Εμείς οι λαϊκές συνελεύσεις Καματερού συναντιόμαστε κάθε Κυριακή και ψάχνουμε να βρούμε τρόπους για το πώς θα επιβιώσουμε μέσα σε αυτή την κόλαση που μας έχουν φτιάξει για να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας. Πρόσφατα στην τελευταία μας συνέλευση αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης (τρόφιμα χωρίς μεσάζοντες, ανταλλακτικά παζάρια, νομικές συμβουλές για υπερχρεωμένα νοικοκυριά), επιδιώκοντας να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον σε επίπεδο γειτονιάς. Το ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτό δεν είναι λύση είναι όμως απαραίτητο για να κρατηθούμε όλοι όρθιοι αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Η λύση είναι μία και μοναδική. Αντίσταση και αγώνας! Μόνο μαζί ενωμένοι σαν μια γροθιά θα νικήσουμε. Θα ξανακερδίσουμε τις ζωές μας πίσω. Μια καλή αρχή λοιπόν είναι να ξεκινήσουμε από την συνέλευση της γειτονιάς μας. Μια καλή αρχή είναι όλοι μαζί να πούμε όχι στα νέα μέτρα. Σας θυμίζουμε μερικά από αυτά που σύντομα θα ψηφιστούν στην Βουλή:
1) Αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη.
2) 
Μείωση κατά 30 ευρώ της σύνταξης του ΟΓΑ.
3) Η 13η και 14η κύρια και επικουρική σύνταξη αποτελούν παρελθόν.
4) Κόβονται τα δώρα των δημοσίων υπαλλήλων. 
5) Μειώσεις σε συντάξεις που ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ συνολικά, μαζί με τις επικουρικές.
6) Μειώσεις των ειδικών μισθολογίων.
7) Το ΕΚΑΣ προβλέπεται να κοπεί για όσους είναι κάτω από 64 (και όχι 65) έτη.
8) Διαθεσιμότητα και απολύσεις για 15.000 δημόσιους υπάλληλους.
Και μας προετοιμάζουν και για άλλα όπως εξαήμερη και 12ωρη εργασία, μεγαλύτερες μειώσεις μισθών, συντάξεων, αναπηρικών επιδομάτων πάντα με την απειλή ότι δεν θα πάρουμε την επόμενη δόση μέχρι να μας εξαθλιώσουν τελείως.
ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΦΗΣΟΥΜΕ!!      
Ξέρουμε πως ένας μόνος του αποκλείεται να τα καταφέρει. Δύο όμως είναι πιο εύκολο. Τρεις μαζί μπορούν ακόμα καλύτερα. Τέσσερεις, πέντε έξι, εκατοντάδες, χιλιάδες, πολεμώντας ο ένας δίπλα στον άλλον και ο ένας για τον άλλον σίγουρα μπορούν να φέρουν τα πάνω, κάτω.
Το «μαζί» είναι η δύναμή μας και το «καθένας μόνος του», η αδυναμία μας….
Μόνο τότε μπορούμε να τους πνίξουμε στη ίδια τη θλίψη με την οποία μας έχουν πλημμυρίσει.
Αρκετά πιάστηκε η μέση μας από το σκύψιμο. Είναι καιρός να αποκτήσουμε την όρθια κατακόρυφη στάση που ταιριάζει στα σώματα των ανθρώπων και όχι των υποζυγίων».
Αφού δεν μας σέβονται ήρθε πλέον η ώρα να μας φοβηθούν!
Σας περιμένουμε λοιπόν στην συνέλευση της γειτονιάς μας στο Καματερό. Στην δική σου συνέλευση!
Ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις γειτονιών Καματερού.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ στις 11:00πμ απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου