Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΑΠΡΙΛΗΣ 2013 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ


Τα τελευταία τρία χρόνια δεχόμαστε εμείς οι εργάτες και εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία μια βάρβαρη επίθεση σε όλα τα δικαιώματα που κερδίσαμε με θυσίες και αίμα. Το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά, αξιοπρεπούς μισθούs  στο κόστος ζωής, το δικαίωμα στη στέγαση, το δικαίωμα στην εκπαίδευση ,το δικαίωμα στην ασφάλιση  και περίθαλψη, στην σύνταξη, το δικαίωμα της απεργίας, της διαδήλωσης, το δικαίωμα τελικά μιας αξιοπρεπούς ζωής και διαβίωσης. Οι κυβερνήσεις μαριονέτες των τελευταίων τριών χρόνων, με την αμέριστη στήριξη των ξένων πατρόνων τους - τηs Ε.E, του ΔΝΤ, τις τρόικας ,του κεφαλαίου και των τοκογλύφων - κατάφεραν να πετύχουν ότι επί τριάντα χρόνια το πολιτικό προσωπικό και η άρχουσα τάξη αυτής της χώρας προσπαθούσαν. Και χρησιμοποιούν όλα τα μέσα. Την προπαγάνδα, τις ψεύτικες υποσχέσεις, τους εκβιασμούς, τα δικαστήρια, την τρομοκρατία, την καταστολή, τις φασιστικές συμμορίες.
Παρά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις, τις απεργίες και τις διαδηλώσεις, τις πλατείες, την πάλη ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ δεν καταφέραμε να ανατρέψουμε τις πολιτικές αυτές η έστω μέρος τους. Καταφέραμε όμως να τους ζορίσουμε να τους αναγκάσουμε σε ελιγμούς μέχρι και να ανατρέψουμε κυβερνήσεις. ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ . Χωρίς όμως όλα αυτά να είναι αρκετά.  Στις συνθήκες που το σύστημα έχει διαμορφώσει, έχουμε αναγκαστικά φτάσει σε αδυναμία πληρωμών. Δεν μπορούμε να πληρώσουμε όχι μόνο τους φόρους και τα χαράτσια, όχι μόνο τις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες αλλά και για τις καθημερινές μας ανάγκες.  Το φαί το δικό μας και των παιδιών μας, τα ρούχα , το ενοίκιο μας.
Η στάση πληρωμών είναι η άμεση και αυτονόητη αντίδραση μας απέναντι στην ανελέητη φτώχεια που τσακίζει κόκαλα. Είναι πλέον μια μόνιμη κατάσταση για εκατοντάδες χιλιάδες από εμάς.  Ξέρουμε ότι δεν αποτελεί λύση, για να γλυτώσουμε από την φοροληστεία αλλά μία μορφή πίεσηs, κάνοντας την αδυναμία μας από παθητική σε ενεργή πολιτική πράξη είτε έχουμε είτε δεν έχουμε να δώσουμε από το λιγοστό που μας έχει απομείνει . Ή ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ Η ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΣ.
 Δεν περιμένουμε λύση από κανένα σωτήρα, είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας και να οργανώσουμε την αντίσταση μας και την πάλη μας όπου και αν βρισκόμαστε στη δουλειά, στη γειτονιά, στο σχολείο.
·         Να συγκρουστούμε με την βάρβαρη πολιτική των μνημονίων, την πολιτική της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της ανεργίας, την πολιτική του ξεπουλήματος του τόπου μας στα ξένα και ντόπια αφεντικά.
·         Να διεκδικήσουμε ότι δικαιωματικά μας ανήκει αφού εμείς είμαστε αυτοί που παράγουν τον πλούτο σε αυτή την κοινωνία.                                         
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ  :
·                               Στην πολιτική της φτώχειας και της ανεργίας
·                               Στην φοροληστεία του λαού.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :
·                               Να καταργηθούν όλα τα χαράτσια και οι φόροι που λεηλατούν τα λαϊκά εισοδήματα.
·                               Να καταργηθεί το χαράτσι της ΔΕΗ. Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα.
·                               Όχι στις κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και σπιτιών για χρέη στο δημόσιο και στις τράπεζες.
·                               Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις που να ανταποκρίνονται στο κόστος ζωής.
·                               Επιδότηση όλων των ανέργων χωρίς προϋποθέσεις, αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας και για όλο το διάστημα της ανεργίας.

                                                  Ανοιχτή λαϊκή συνέλευση Καματερού
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ στις 11:00πμ απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα
                          Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6947628649, 6958544016, 6937484483                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου