Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ


ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΤΤΑΛΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΓΗΣ ΣΕ ΧΡΗΜΑ

Σε συνέχεια της κινητοποίησης μας ,για την εισφορά γης σε χρήμα που μας επιβάλλεται από το δήμο στις πιο σκληρές οικονομικές συνθήκες για την λαική οικογένεια, συγκαλούμε  συνέλευση των  κατοίκων την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στις 11.00 π μ  στο 8ο Δημοτικό Σχολείο( Πάρου και Καρύστου), στον Άτταλο.


Το προηγούμενο χρονικο διάστημα και μετά την κατάθεση των αιτημάτων μας προς το δημοτικό συμβούλιο ,συνοδευόμενα από τις υπογραφές μας ,ειχαμε συνεχή επικοινωνία με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου τον κο Πότση ,ο οποίος μας διαβεβαίωνε ,ότι το πρώτο δημοτικό συμβούλιο του 2013 θα γινόταν με αυτό το θέμα  και ότι η καθυστερηση οφείλοταν στις δημερεσίες που είχε το δημοτικο συμβούλιο.Σε επικοινωνία την προηγούμενη εβδομάδα αρχισε να τα μασάει .
                Μετά από αυτή την απαράδεκτη στάση της πλειοψηφείας του δημοτικού  συμβουλιού, καλέσαμε όσους κάτοικους προλάβαμε  και  επισκεφτήκαμε τον δήμαρχο, την προηγούμενη Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου για να απαιτήσουμε την αμμεση σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου ‘όπως οφειλε να εχει κάνει ‘ηδη.
Ο δήμαρχος αρχικά υποστήριξε ότι το θέμα έχει συζητηθεί ,σε προηγούμενα συμβούλια,αλλά τελικά αναγκάστηκε από την πίεση των κατοίκων να υποσχεθεί ότι θα συγκαλέσει δημοτικό συμβούλιο στις 26 ή 27 Φεβρουαρίου. Είναι ανάγκη να συγκεντρωθούμε για να ενημερωθούμε και να συζητήσουμε τον τρόπο της παρέμβασής μας στο δημοτικό συμβούλιο με βάσει τις παρακάτω προτάσεις που είχαμε διαμορφώσει και καταθέσαμε στο δήμο.
  • Κοινή θέση όλων μας είναι πως στις οικονομικές συνθήκες κάτω από τις οποίες μας  ζητούν να πληρώσουμε, κανείς μας δεν αντέχει να πληρώσει ,μετά από τόσες περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις ,τόσους φόρους και χαράτσια.
  • Αφού ο δήμος έκανε πάνω από 30 χρόνια να ολοκληρώσει την πράξη εφαρμογής δε νομιμοποιείται τώρα να ζητά την εισφορά γης σε χρήμα και μάλιστα με τις σημερινές τιμές.
  • Η ρυμοτομία των συγκεκριμένων γειτονιών έχει ολοκληρωθεί,η πλειοψηφεία των έργων έχει σχεδιαστεί και έχει εκτελεστεί, επομένως  τι ζητά ο δήμος; Να πληρώσουμε αναδρομικά αυτά τα έργα; Εξάλλου σύμφωνα με το άρθρο 388 του αστικού κώδικα ( ο οποίος ελλείψει αντίστοιχης διάταξης του Δημοσίου Δικαίου, ισχύει και στις έννομες σχέσεις μεταξύ κράτους και πολιτών), αν μεταβληθούν οι συνθήκες που ίσχυαν όταν αναλήφθηκαν οι υποχρεώσεις, οι οφειλέτες μπορούν να επικαλεστούν δικαιολογημένη αδυναμία λόγω εκτάκτων λόγων και να επιτύχουν μέχρι και απαλλαγή τους από την οφειλή.

Η  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΟΛΩΝ  ΜΑΣ  ΕΙΝΑΙ  ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ  ΚΑΙ  ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ  ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ  ΡΟΛΟ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  ΜΑΣ  ΣΤΟ  ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ ΠΙΕΣΗΣ

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου